Månadsbrev Januari 2020

En god fortsättning till er alla på det nya året. Jag tycker alltid att det är lite ledsamt på nyårsafton när man lämnar ett årtal för att på någon sekund hoppa till nästa år där man inte har en aning om vad året kommer att innehålla. Jag har ju i alla fall en sak bestämt för 2020 redan nu. I juni kliver jag in i ett lite annorlunda liv eller? Kanske blir det inte så annorlunda i alla fall, tre grejer blir det säkert, pengar kommer (fast helt klart en mindre summa) varje månad utan att jag jobbar, jag kan bestämma över min egen tid, (eller?) och jag kan sova mycket, mycket längre på morgonen (vilket jag gillar skarpt)

År 2020 firar Frivilligcentralen jubileum!!! Nämligen 20 år som förening. Det är klart att det skall vi uppmärksamma på något sätt under året.

Men jag har ju halva 2020 tillsammans med er och det är den delen av året där det hela tiden blir ljusare för varje dag. Januari och februari är ju lite tråkiga och långdragna men det skall vi råda bot på med både ljusfest och medlemsfest. Sedan har vi mars och därefter är det väldigt mycket ledighet och röda dagar och vips har vi den härliga sommaren här.

Jag har som vanligt försökt att få ihop en preliminär planering (det brukar nästan alltid vara något som är fel såsom datum etc, men det får ni stå ut med). Aktiviteter och annat kan naturligtvis ändras men det kan även dyka upp nya grejer. (Se bilaga)Hör gärna av er om ni har några idéer som vi skulle kunna genomföra. Jag skickar med planeringen men det finns frågetecken gällande bokning av Qulturum Sländan, men för vår det verkar det som om årsmöte och festen går att genomföra. Det finns ju även ett frågetecken gällande Taxinge och festlokalen Stallet vilket kan påverka vår sommaravslutning. Detta kommer jag att återkomma till framöver.

Under vecka 3 sätter jag upp anmälningar till både Ljusfesten den 29 januari och även till medlemsfesten den 29 februari. Som alltid är det anmälan och betalning samtidigt. Ljusfesten är som vanligt i Oxvreten och Henrik Kaveryd är också där som vanligt, och lite mat blir det som vanligt. Medlemsfesten den 29 februari har i år ett tema ”Håll i gång för kropp o knopp” mat kommer att serveras och dansmusik/underhållning finns på plats. Vi brukar ju även ha något extra för att starta upp våra fester och i år blir det verkligen något alldeles extra. De flesta av er kommer nog varken förr eller senare att se något dylikt. Nu kommer det bästa av allt. Det är hemligt fram till kl. 17:00 den 29 februari. Vi kan bara hålla tummarna för att det inte skall bli strul med bokningen av Qulturum. Se dörren till ”Pelarsalen”

Apropå Håll i gång för kropp o knopp så finns det ganska så mycket i vår planering som handlar om kropp och håll i gång. Vi har ju måndag med promenader och sittgympa (här finns det några platser kvar), tisdagar med trimbingopromenader, massage varje månad, spelhålan med Rummicub (för knoppen) sångkören (för lungorna och hjärta) lika bra jag slutar allt vi pysslar med är ju finemang både för kropp och knopp.

Vi har ju även Andreas gruppgymnastik ”Hälsa i fokus” på tisdagar. Det har utökats till två grupper då intresset har ökat för denna träning. En grupp startar 9:45 och en startar 11:15. Intresserad av att hänga på så hör av dig till Andreas på telefon 070 953 00 15. Träningen äger rum i ”Ladan” Holländarvägen 4. Ni som redan deltar i gympan kan ni om möjligt samåka i bilar då det är ytterst svårt med parkeringsplatser. Ni känner ju alla varandra så samåkning borde inte vara ett stort problem.

Vi har tre datum med massage i januari nämligen 28,29,30 där är det i skrivande stund fullbokat men Mia har lagt till en dag onsd den 22 januari och där finns det just nu lediga tider. Endast för medlemmar i SPF, PRO, FC

Måndag den 20 januari kommer Länstidningen på besök kl. 9:30 kom gärna förbi och ta en fika och prata med Isabell om Träffen och vad som händer där.

Många av er undrar över medlemsavgiften! Jag kommer att återkomma om det, den skall inte vara betald förrän 31 mars.

Vi beställer ju vetebröd från Pane Italiano men det som alltid fattas är sockerkakor, mjuka kakor och framför allt alla sorters småkakor. Finns det några av er som kan tänka er att baka sådant så är vi väldigt, väldigt tacksamma. 

Jag vill också uppmana er att alla att besöka Träffen bara för en fika eller prata bort en liten stund. Tycker ni (vilket jag hoppas och tror) att denna verksamhet är viktig här i Nykvarn så måste fler visa det. Vi för ju statistik över besökare och det är ett viktigt redskap i kontakten med kommunen. Så ta en promenad och stanna till hos oss.

Jag har inte hört att influensan har härjat under ledigheten och hoppas att den håller sig lugn även framöver.

Ett virus är ett latinskt ord som av läkare översatts till

”inte katten vet jag”

Vi ses på stället där man går in för att komma ut!

                                        L8

Samordnare Frivilligcentralen