Månadsbrev MARS 2020

 

Det finns ju inte så mycket att skriva om eftersom Frivilligcentralens alla aktiviteter ligger nere just nu. Hur länge har vi inte en aning om. Vi kommer hålla oss uppdaterade och följa kommunens rekommendationer.

Fredagslunchen den 13 mars var det inte så många närvarande som det brukar vara, men de som kom fick en riktig överraskning. De möttes i dörren av serveringspersonal klädda som sig bör i vita skjortor och svarta byxor eller kjol. Även i stora salen var det lite extra fint dukat. När klockan klämtade vid 13:00 så serverades det svampsoppa med bröd till förrätt, därefter viltköttbullar, potatismos, lingon och pressgurka. Men det tog inte slut där nej sen kom efterrätten cheesecake med blåbär, därefter kaffe med kärleksmums. Hur kom nu detta sig??? Jo för ungefär ett år sedan tog jag (L8) kontakt med Vackstanäs gymnasium där jag visste att det finns en utbildning för kockar. Nu kom det 3 stycken elever och lagade all mat och det var deras slutprov. Och nog blev dom godkända av oss alltid. Även deras lärare Eva och ordförande på Vackstanäs, Jan Fimmerstad var på plats. Maten var helt suverän och alla var vi mer än mätta när vi åkte från Taxinge.

Men från och med måndag den 16 mars är Träffen stängd. Naturligtvis så kommer vi inte att ha någon Lillördag den 19 mars i Taxinge bygdegård. Ni som anmält er och betalt kommer att få era pengar tillbaka. Hör av er till mej på telefon 08 55490093 eller 0793 130 774

Vi får försöka att hjälpas åt så gott det går. Om någon av er behöver hjälp med att t.ex handla eller något annat så hör av er till mej så skall vi se hur vi kan hjälpa till. Det är även helt okey att slå mig en signal om ni undrar över något eller bara vill prata bort en stund. Vi vet ju alla hur mycket det betyder att kunna komma till Träffen och prata bort en stund och ta en fika. Det går att nå mig på mina vanliga arbetstider mån-torsd 7:00-14:00 fred 7:00-11:00.

För er som skrivit upp er för massage den 24, 25,31 mars så kommer Mia att finnas på plats som det ser ut i dagsläget, förändras något så kommer vi så klart att höra av oss. Mia kommer att vara extra noga med hygienen. Det är upp till var och en av er hur ni gör. Bestämmer ni er för att inte komma så måste ni ringa till Mia 073 937 06 62, senast 24 timmar innan du har din massage tid.

Nu är det dags att betala medlemsavgiften för Frivilligcentralen, 31 mars är sista dagen för inbetalning. I dags läget är det ju allra bäst att skicka avgiften, 100 kr/person till vårt bankgiro 273-2865. Årets kort har en lila färg.

Så mycket mer finns just nu inte att skriva om. Ta väl hand om er och som sagt hör av er om ni har några funderingar, behöver hjälp med inköp, hämta medicin eller bara vill prata bort en stund.

L8 Samordnare Frivilligcentralen